İran ve Danimarka Dışişleri bakanları bir araya geldi

  • 04 Ocak 2016
  • 890 kez görüntülendi.
İran ve Danimarka Dışişleri bakanları bir araya geldi
İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı , İran ve Danimarka ilişkilerinin geliştirilmesi için iyi işbirliği zeminin bulunduğunu ifade etti.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ile Danimarka Dışişleri Bakanı Kristian Jensen bugün Tarhan’da ortak basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında Zarif, iki ülkenin ekonomik ve siyasi ilişkilerinin geliştirilmesine vurgu yaparak, önümüzdeki günlerde İran’a yönelik uygulanan yaptırımların, Kapsamlı Ortak Eylem Planı BERCAM’ın yürürlüğe girmesiyle kalkacağını, böylece İran’ın diğer ülkelerle işbirliği önündeki en son engellerin de kalkmış olacağını ifade etti.

Zarif, Avrupalı ülkelerin İran’da ekonomik faaliyetler ve yaptırım yapmaları için hiçbir engellin olmadığını sözlerine ekleyerek, radikalizm ve terörizm gibi bölgesel sorunlara işaretle, bir grubun hala bölgesel krizleri tırmandırdığını ifade etti.

Basın toplantısında konuşan Danimarka Dışişleri Bakanı Kristian Jensen de, iki ülke ilişkilerinin 80 yıllık geçmişe sahip olduğunu hatırlattı, Kapsamlı Ortak Eylem Planı’nın yürürlüğe girmesi için çok az bir süre kaldığını ifade etti.

İran ve Danimarka’nın enerji, tarım ve ulaştırma alanlarında işbirliği yapabileceğini ifade eden Yensen, İran’ın bölgede siyasi ve ekonomik bir merkeze dönüşebileceğini kaydetti.

Danimarka Dışişleri Bakanı, ülkesinin İran başta olmak üzere her ülkeyle terörizm ve radikalizmle mücadeleye hazır olduğunu da belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.