İran ve Dünya Sağlık Örgütü İşbirliğine Vurgu

  • 10 Ekim 2017
  • 1.174 kez görüntülendi.
İran ve Dünya Sağlık Örgütü İşbirliğine Vurgu

İran Sağlık Bakanı ve Dünya Sağlık Örgütü Genel Müdür yaptıkları görüşmede ikili işbirliğinin geliştirilmesini vurguladılar.

Dün Ä°slamabad’da Dünya SaÄŸlık Örgütü Genel Müdürü Tedros Adhanom Ghebreyesus ile görüşen Ä°ran Ä°slam cumhuriyeti SaÄŸlık bakanı Hasan Gazizade HaÅŸimi, Ä°ran’ın kendi saÄŸlık programlarını hayata geçirme konusunda Dünya SaÄŸlık Örgütü ile yakından iÅŸbirliÄŸi içinde olduÄŸunu ve bu iÅŸbirliÄŸinin devam etmesi gerektiÄŸini bildirdi.

Ä°ran yönetiminin kendi vatandaÅŸlarının saÄŸlığı alanında bir takım reformları hayata geçirmeye çalıştığını  ve dünya saÄŸlık örgütünün bu husustaki iÅŸbirliÄŸinin Ä°ran için büyük önem taşıdığını belirten SaÄŸlık Bakanı Gazizade HaÅŸimi, Dünya SaÄŸlık Örgütünün saÄŸlık alanında Ä°ran’ın gerekli tecrübelerden yararlanabileceÄŸi bölgesel bir merkez kurabileceÄŸini belirtti.

Dünya SaÄŸlık Örgütü Genel Müdürü Tedros Adhanom Ghebreyesus da Ä°ran yönetiminin saÄŸlık alanındaki giriÅŸimlerini takdir ederek, baÅŸka ülkelerin de Ä°ran’ın bu alandaki üstün baÅŸarı ve tecrübelerinden yararlanabileceÄŸini bildirdi.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, Ä°ran’da ilaç sektöründe büyük geliÅŸme kaydedildiÄŸini bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.