İran ve Endonezya dışişleri bakanları görüştü

  • 02 AÄŸustos 2017
  • 1.156 kez görüntülendi.
İran ve Endonezya dışişleri bakanları görüştü

İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, İstanbul’da Kudüs ve Filistin konusuyla ilgili düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı dışişleri bakanları oturumu kulisinde Endonezya dışişleri bakanıyla görüştü.

İran dışişleri bakanı Zarif ve Endonezya dışişleri bakanı Retno Marsudi arasında yapılan görüşmede, ikili ilişkiler ve bölge meseleleri ele alındı.

Bu arada, İran dışişleri bakanı ayrıca İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ve Suudi mevkidaşı Adil el-Cubeyr dün İstanbul’daki oturum kulisinde ayak üstünde tokalaştılar.

Zarif, konuyla ilgili İRİB muhabirine yaptığı açıklamada, Arabistan dışişleri bakanı Adil el’Cubeyr’in kendisiyle tokalaşmasını diplomatik örf açısından normal olarak niteledi. İran dışişleri bakanı, Arabistan dışişleri bakanının bu hareketinin sebebinin karşılıklı saygı ve dostluk olduğunu söyledi.

Bilindiği gibi siyonist İsrail rejimi başbakanı Netenyahu’nun emriyle 14 temmuz tarihinde Mescidi Aksa kapıları müslümanlara kapatılmış ve bunun üzerine Filistin ve dünya kamuoyu ve İslam dünyasının baskıları neticesinde terör rejimi İsrail, Mescidi Aksa’ya yerleştirdiği elektronik elektronik metal arama dedektörlerini kaldırmak zorunda kalmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.