İran ve Endonezya, terörizm ve deniz korsanlığına karşı ortak mücadele verecek

  • 24 Ağustos 2017
  • 1.142 kez görüntülendi.
İran ve Endonezya, terörizm ve deniz korsanlığına karşı ortak mücadele verecek

İran İslam Cumhuriyeti Ordusu deniz Kuvvetleri Komutanı, İran açısından geniz güvenliğinin büyük bir önem taşıdığını, zira denizlerin zengin kaynaklarından ancak denizlerin güvende olması durumunda yararlanılibileceğini bildirdi.

Bugün Endonezyanın Bali  kentinde bu ülke siyasi, güvenlik ve hukuk işlerinde koordinatör bakanı Wiranto ile görüşmesinde bu konuyu dile getiren İran İslam Cumhuriyeti Ordusu deniz Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Habibullah Sayyari, bölge ülkeleri arasında yakın işbirliğinin denizlerin güvenliğini teminat altına alacağını bildirdi.

İran İslam Cumhuriyeti Ordusu deniz Kuvvetleri Komutanı, ayrıca bu görüşmede iki ülke arasında deniz subayları için ortak staj ve eğitim programlarının düzenlenmesi ve iki ülkenin de terörizm ve deniz korsanlarına karşı mücadelede ortak hareket etmeleri teklifinde bulundu.

Endonezyalı bakan da bu görüşmede tüm alanlarda ikili işbirliğinin geliştirilmesi zaruretini hatırlatarak, yapılan tekliflerin hayata geçirilmesinin iki ülke ilişkilerinin daha da gelişmesini beraberinde getireceğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.