İran ve Ermenistan cumhurbaşkanları arasında telefon görüşmesi

  • 25 Ocak 2016
  • 823 kez görüntülendi.
İran ve Ermenistan cumhurbaşkanları arasında telefon görüşmesi
İslami İran ve Ermenistan cumhurbaşkanları, iki ülkenin yaptırımların kalktığı şimdiki ortamda ikili ilişkilerin her alanda daha da fazla geliştirilmesi gerektiğini bildirdiler.

İRİB ajansının bildirdiğine göre, İran cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, dün Ermenistan mevkidaşı Serj Serkisyan ile telefon görüşmesinde, nükleer anlaşmanın yürürlüğe girmesiyle beraber yaptırımların kalkmasının İran ve Ermenistan arasında ikili ilişkilerin gelişmesi açısından iyi bir fırsat olduğunu söyledi.

Ruhani, iki ülkenin müslüman ve hıristiyan ülkeler olarak ilişkilerini dostane ve samimi olarak nitelerken, bu durumun her zaman dünyada diğerleri için örnek ve sembol olduğunu belirtti.

Sözkonusu telefon görüşmesinde Ermenistan cumhurbaşkanı da, nükleer anlaşmanın yürürlüğe girmesinin kesinlikle iki ülke arasında ilişkilerin gelişmesine vesile olacağını belirterek, bu durumun aynı zamanda bölgenin da lehine olacağını dile getirdi.

Ermenistan cumhurbaşkanı, Erivan’da iki ülke arasında düzenlenen son ortak iktisadi işbirliği oturumuna da temasla, bu oturumda işbirliklerin gelişmesi yollarının ele alındığını ve varılan anlaşmaların yürürlüğe geçirilmesi için daha fazla çaba göstermek gerektiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.