İran ve Fransa çevre konusunda işbirliği yapacak

  • 29 Ağustos 2016
  • 940 kez görüntülendi.
İran ve Fransa çevre konusunda işbirliği yapacak

Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve İran Çevre Koruma Başkanı Bayan Masume Ebtekar, İran ve Fransanın toz bulutları ile mücadele, doğru su tüketimi modelleri ve Su kaynakları yönetimi hususlarında işbirliği yapacaktır.

Ebtekar, Tahran’da Fransa çevre sağlığı bakanı Segolen Rolay ile görüşme sonrası yaptığı açıklamada, Fransız bakanı kendisinin İran’a davet ettiğini ve görüşmede İran Cumhurbaşkanını son Fransa ziyareti sırasında iki ülke arasında imzalanan ikili ve çok yönlü işbirliği meselesinin ele aldıklarını söyledi.

Paris anlaşmasının uygulanması hususunda özellikle İran için önemli olan toz bulutları ile mücadele, doğru su tüketimi modelleri ve Su kaynakları yönetimi hususlarını ele aldıklarını ifade eden Ebtekar, bir eylem planı yapılması hususunda tarafların anlaştığını ifade etti.

Şubat 2017 tarihinde Tahran’da düzenlenecek olan uluslararası çevre sağlığı Fuarı olacağını ifade eden Ebtekar, fuara Fransız firmaların da aktif olarak katılması meselesinin ele alınarak görüşüldüğünü bildirdi.

Bayan Royal’in İran ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Ebtekar, bu ziyaretin Fransa hükümetinin çevre konularında İran ile işbirliği yapma iradesinin göstergesi olduğunu söyledi.

Fransa Çevre Sağlığı bakanı da bu görüşme sonunda basın mensuplara yaptığı açıklamada, İran’ın hayrete düşürücü çevre mirasına sahip olduğunu ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.