İran ve Fransız yetkililer arasında su ve iklim değişikliği ele alındı

  • 13 Aralık 2015
  • 1.300 kez görüntülendi.
İran ve Fransız yetkililer arasında su ve iklim değişikliği ele alındı

Ä°ran cumhurbaÅŸkanı yardımcısı ve Çevre Kurumu BaÅŸkanı Masume Ä°btikar, Paris’te Uluslararası Ä°klim Konferansı’nda ortak karar alınmasını temenni etti.

İbtikar, dün gece Fransa dışişleri bakanı ve Uluslararası İklim Konferansı başkanı Loran Fabius ile yaptığı telefon görüşmesinde, sözkonusu konferansta iklim değişikliğinden önemli zarar gören İran gibi ülkelerin durumlarının ele alınması ve bölgede geçmişteki savaşların etkilerinin göz önünde tutulması temennisini dile getirdi.

Ä°ran cumhurbaÅŸkanı yardımcısı, su ve iklim deÄŸiÅŸikliÄŸiyle ilgili yapılan ve uzun süren karmaşık müzakerelere ve Paris’te bu konuda varılan anlaÅŸma tasarısına da temasla; bu metnin kalkınmakta olan ülkelerin genel olarak isteklerini dikkate alması ve dünyanın iklimini olumsuz yönde etkileyecek unsurların önünü almasını temenni etti.

Söz konusu telefon görüşmesinde Fransa dışişleri bakanı Fabius da, kalkınmakta olan ülkelerin kaygılarını ve taleplerini büyük ölçüde dikkate aldıklarını belirterek, İran heyetinin konferanstaki çabaları ve katkılarına da teşekkür etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.