İran ve Irak arasında feribot seferleri yeniden başlıyor

  • 30 Eylül 2018
  • 1.570 kez görüntülendi.
İran ve Irak arasında feribot seferleri yeniden başlıyor

Irak Ulaştırma Bakanı Kazım Fincan, İran ve Irak arasında feribot seferleri üç yıl aradan sonra Ervendrud ırmağı üzerinden yeniden başladığını açıkladı.

Ülkesi denizciliğe büyük önem verdiğini kaydeden Bakan Fincan, Irak İran ile ortak denizcilik faaliyetlerini geliştirmeye hazır olduğunu belirtti.

Irak deniz nakliyatı firması Başkanı Abdulkerim Cabiri de firmanın uzak yakın seferleri düzenleyebilecek gelişmiş botları bulunduğunu açıkladı.

Cabiri, İran ve Irak arasında feribot seferlerinin yeniden başlaması turistik boyut da kazanabileceğini ve böylece Şelemçe gibi kara sınırlarında izdiham yaşanmasını hafifletebileceğini kaydetti.

Bundan önce Hürremşehir limanlar ve denizcilik kurumu Başkanı Muhammed Muhsini de günde 300 yolcu kapasiteli ferbot seferlerini başlatmaya hazır olduklarını açıklamıştı.

Haberde Hürremşehir – Basra seferlerini yapan feribotların her gün sabah 9:00’da Basra’dan Hürremşehir limanına doğru hareket ettiği ve aynı gün saat 17:00’de Basra limanına geri döndüğü belirtildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.