İran ve Irak vizeyi kaldırmak istiyor

  • 25 Ocak 2016
  • 827 kez görüntülendi.
İran ve Irak vizeyi kaldırmak istiyor

İslami Şura Meclisi Başkanı, Irak Başbakanı ile görüşmesinde İran ve Irak’ın bütün alanlarda ilişkilerinin gelişmesini istedi.

Ali Laricani, Uluslararası İslam Ülkeleri Parlamentoları Toplantısı sırasında Irak Başbakanı Haydar İbadi ile bir araya geldi.

İran’a karşı uygulanan yaptırımların kaldırılması ile İran-Irak banka ilişkilerinin canlanacağını söyleyen Laricani, İran’ın elektriğinin Irak’a satılabileceğini de söyledi.

Irak Başbakanı Haydar İbadi de bu görüşmede İran ve Irak arasında vizelerin kaldırılması konusunda çaba sarfettiklerini belirterek, “İnşallah yakın bir tarihte İranlı tırların Irak’a girdiklerinde yaşadıkalrı sorunlar giderilecektir” diye açıkladı.

Kerbela’da ziyaretçileri ağırlama görevinin Irak devletinin sorumlulukları arasında olduğunu belirten İbadi, İran’ın Uluslararası İslam Ülkeleri Parlamentoları Toplantısı’nın uygun bir biçimde yapılması için gösterdiği çabalardan dolayı Laricani’ye şükranlarını sundu.

Laricani ayrıca Tunus Meclis Başkanı ile görüşerek ikili ilişkiler, aşırıcılık ve terörizm gibi bölgesel sorunlar ve İslam ülkeleri arasındaki bağdaşma konularını ele aldı.

Laricani Irak Yüksek İslami Meclisi Başkanı Ammar Hekim ile görüştü. Bu görüşmede Irak’ın güvenlik alanında elde ettiği gelişme ve kazanımlar bir rapor halinde katılımcılara sunuldu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.