İran ve Irak’ın ortak sınırında yeni ihracat kapısı

  • 04 Ağustos 2018
  • 1.300 kez görüntülendi.
İran ve Irak’ın ortak sınırında yeni ihracat kapısı

İran’ın İlam eyaleti valisi Kasım Süleymani Deşteki ve Irak’ın Vasıt eyaleti valisi Muhmut Abdurrıza Tellal, iki ülke arasında ihracat hacmini geliştirmek üzere Çengule ortak sınırında yeni bir ihracat kapısının açılması üzerinde mutabakata vardı.

Muhabirimizin haberine göre İran’ın İlam eyaleti valisi Kasım Süleymani Deşteki ve Irak’ın Vasıt eyaleti valisi Muhmut Abdurrıza Tellal Cuma günü İlam’da düzenlenen bir oturumda 30 Ekim 2018 Erbain gününe kadar yeni kapının açılması konusunda anlaşmaya vardı. İki vali ayrıca gümrük tarifelerinin düşürülmesini de ele aldı.

Oturumda konuşan İlam valisi Süleymani Deşteki, Çengule sınır kapısı sınırda araçların ve yüklerin izdihamının önlenmesi için uygun altyapılara sahip olduğunu belirtti.

Vasıt valisi Abdurrıza Tellal da oturumda İran ve Irak arasında gümrük engellerinin kaldırılması ve ikili ticaret hacminin arttırılmasına vurgu yaptı.

İran ticareti kalkındırma kurumunun verilerine göre İran ve Irak arasında 2017 yılında ticaret hacmi 6 milyar 502 milyon dolar seviyesinde gerçekleşti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.