İran ve İslam Kalkınma Bankası’ndan ortak İslami bankacılık girişimi

  • 29 Aralık 2015
  • 960 kez görüntülendi.
İran ve İslam Kalkınma Bankası’ndan ortak İslami bankacılık girişimi
İran merkez bankası başkanı Veliyyullah Seyf, İran ve İslam Kalkınma Bankası arasında İslami bankacılık konusunda bir projenin olduğunu söyledi.

Mehr haber ajansına göre, İran Merkez Bankası başkanı dün Tahran’da İslam Kalkınma Bankası başkanı Ahmed Muhammed Ali ile görüşmesinde, İslam Kalkınma Bankacılığı’nın İslam fıkhı esasına göre temellendirildiği ve yürürlüğe geçirildiğini söyledi.

İran Merkez Bankası başkanı, açıklamasının devamında, bütün İslam ülkelerinin alimleri ve uzmanlarının bir araya gelerek, İslami Bankacılık konusunda ortak ve kapsamlı bir projeyi ortaya koymaları gerektiğini zira müşterekler üzerine kurulacak bir sistemin daha sağlıklı olacağına inandıklarını söyledi.

İslam Kalkınma Bankası başkanı da, sözkonusu görüşmede, İslam Kalkınma Bankası’nın bütün müslümanlara ait olduğunu bildirmesinin güzel bir tutum olduğunu belirterek, İslam Kalkınma Bankası’nda şer’i bir komitenin oluşturulduğunu ve bütün İslami konuların sözkonusu komiteden geçtiğini ve bankanın da çalışmasını onunla koordine ettiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.