İran ve Lübnan arasında üç işbirliği belgesi imzalandı

  • 02 Şubat 2016
  • 770 kez görüntülendi.
İran ve Lübnan arasında üç işbirliği belgesi imzalandı

İran ve Lübnan arasında İran Yol ve Kentleşme Bakanı ve Lübnan İktisat ve Ticaret Bakanı’nın katıldığı karma ekonomik komisyonu oturumunun sonunda üç işbirliği belgesi imzalandı.

İran Muhabirinin bildirdiğine göre, İran Yol ve Kentleşme Bakanı Abbas Ahundi konu ile ilgili yaptığı açıklamada, bir belgenin sanayi ve ticaret, bir belgenin spor ve son belgenin de karma ekonomik komisyonu oturumu ile ilgili olduğunu belirtti.

İran’ın Lübnan milleti ve devleti ile istikrarlı ilişkileri bulunduğunu kaydeden Bakan Ahundi, iki ülkenin bölge gelişmelerinde yaşanan onca inişli çıkışlı sürece karşın, son yıllarda hiç bir zaman stratejik ilişkileri hakkında kuşku duymadıklarını ve her iki millet ve devletin birbirine destek olduğunu vurguladı.

Bakan Ahundi, BERCAM nükleer anlaşmasının ardından bölge ilişkilerinde yeni bir dönem başladığını ve bölgede denge unsur olan İran’ın, bölge milletlerine barış ve dostluk mesajı verdiğini ifade etti.

İran bölgede hiç bir ülkeye rakip olmadığını belirten Bakan Ahundi ayrıca, tüm bölge ülkelerinin çıkarlarını istediklerini kaydetti.

Öte yandan Sanayi, Maden ve Ticaret Bakanı Muhammed Rıza Nimetzade bugün Lübnan İktisat ve Ticaret Bakanı Alan Hekim ile Tahran’da yaptığı görüşmede, iki ülke arasında tercihli ticaret anlaşmasının imzalanması ile birlikte ikili iktisadi ilişkilerin geçmişe kıyasla daha da güçleneceğini belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.