İran ve Malezya Meclis Başkanları İkili İlişkilerin Geliştirilmesi Zaruretini Vurguladılar

  • 24 Ağustos 2016
  • 856 kez görüntülendi.
İran ve Malezya Meclis Başkanları İkili İlişkilerin Geliştirilmesi Zaruretini Vurguladılar

İran İslam Cumhuriyeti ve Malezya meclis başkanları dün Tahran’da yaptıkları görüşmede iki ülke arasındaki ilişkilerin özellikle ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi zaruretini dile getirdiler.

İSNA haber ajansının bildirdiğine göre İran İslam Cumhuriyeti Meclis Başkanı Ali Laricani dün öğleden sonra Tahran’da Malezya Meclis Başkanı Emin Hac Molia ile katıldığı ortak basın toplantısında, Malezya’nın İran için önemli ve saygın bir ülke olduğunu, önemli İslam ülkelerinden biri sayıldığını ve her zaman bölgesel ve uluslararası etkin rolünün bulunduğunu söyledi.

Malezya meclis başkanı ile görüşmesinde ekonomik, ticari ve güvenlik ilişkilerin geliştirilmesi gibi hususları görüştüklerini belirten Laricani, Malezya meclis başkanı tarafından da Malezya firmalarının İran’da faaliyet göstermeleri hususunda güzel tekliflerin yapıldığını söyledi.

Terör örgütlerinin İslam alemine yönelik tehdit ve tehlikelerine de dikkat çeken İslami Şura Meclisi Başkanı Laricani, bugün terör örgütlerinin meselesinin İslam dünyasının en önemli meselelerinden biri olduğunu ve bu konuda Malezya Meclis başkanı ile de görüşmelerde bulunduğunu söyledi.

Malezya Meclis Başkanı Emin Haj Molia da bu basın toplantısında İran İslam Cumhuriyeti’nin İslam dünyasındaki önemi ve büyük rolüne temasla, İranlı yetkililerin Malezya heyetini sıcak karşılamalarının iki ülke arasındaki ilişkilerin önemini gösterdiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.