İran ve Ortadoğu’da ilk nükleer tıp hastanesi

  • 17 Mayıs 2017
  • 1.247 kez görüntülendi.
İran ve Ortadoğu’da ilk nükleer tıp hastanesi

İran Avusturya’nın işbirliğiyle Tahran’ın batısında bulunan Kerec kentinde, nükleer tıpla ilgili teçhizat ve ilaçların temini konusunda ilk nükleer hastane çalışmasına başladı.

Presstv’nin haberine göre, İran Atom Enerjisi Kurumu başkanı Ali Ekber Salihi, sözkonusu hastanenin temelinin atılması töreni kulisinde yaptığı açıklamada, Kerec’deki hastanenin, nükleer alanda  ilaç ve tedavi sıkıntısı çeken hastalara büyük katkısının olacağını belirterek,  bu hastanenin Ortadoğu’da kendine özel olacağını ve İranlıların nükleer tedavi konusunda artık başka ülkelere gitmeye ihtiyaçlarının olmayacağını söyledi.

Bu arada Avusturya Nevaştad şehri belediye başkanı Klaus Asniberger de, bu merkezin açılış töreni kulisinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada bugünün iki ülke ilişkilerinde unutulmayacak tarihi bir gün olduğunu belirterek, ‘böyle bir sağlık merkezinin yapımının dünyayı kendine çekeceğini’ söyledi.

Sözkonusu sağlık merkezinin nükleer alanda yılda 1000 kadar hastayı tedavi edeceği ve ülke için yılda  25 milyon euro döviz tasarrufunun olacağı bildirildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.