İran ve Pakistan, hiç kimseye ikili ilişkilere zarar verme fırsatı tanımayacak

  • 04 Mayıs 2017
  • 1.060 kez görüntülendi.
İran ve Pakistan, hiç kimseye ikili ilişkilere zarar verme fırsatı tanımayacak

İran dışişleri bakanı ve Pakistan Milli Güvenlik Danışmanı, başta sınır bölgelerinde olmak üzere iki ülkenin terörizme karşı mücadelede ortak işbirliğinde bulunmaları zaruretini hatırlatarak, İran ve Pakistan’ın kendi aralarındaki dostluk ilişkilerine zarar verme fırsatını hiç bir gruba vermeyeceklerini vurguladılar.

Dün akşam Pakistan Milli güvenlik Danışmanı Nasır Han Cancua ile bir araya geler İran İslam cumhuriyeti Dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, Pakistan’ın ilgili kurumlarının İran-Pakistan sınırında yaşanan terör olayını ciddi surette ele alarak takip etmelerini ve teröristlerin yakalanarak adalete teslim edilmeleri zaruretini bildirdi.

İki ülke arasındaki iyi ilişkilerin zaruretini hatırlatan Zarif, terör örgütlerinin İran-Pakistan sınır bölgelerindeki bu alçakça girişimin, bazı yabancı tarafların İran-Pakistan ilişkilerinin gelişmekte olmasından duydukları rahatsızlığı gösterdiğini söyledi.

Pakistan Milli Güvenlik Danışmanı da bu görüşmede İran-Pakistan arasındaki iyi ve dostluk ilişkilerinin önemini hatırlatarak, komşularla dostluk ilişkilerin korunmasının Pakistan yönetiminin ilkeli siyasetlerinden olduğunu bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.