İran ve Pakistan Savunma Bakanları görüştü

  • 29 Nisan 2016
  • 737 kez görüntülendi.
İran ve Pakistan Savunma Bakanları görüştü

İran ve Pakistan Savunma Bakanları yaptıkları görüşmede iki ülke arasındaki sınırların güvenliği ve bu yönde alınacak tedbirleri incelediler.

Moskova’da düzenlenen Güvenlik Konferansa kulisinde yapılan görüşmede İran İslam Cumhuriyeti Savunma Bakanı Hüseyin Dehgan, iki ülkenin tarihi ilişkilerine işaretle, ‘’ABD, İsrail bölge ülkelerinin ilişkilerinin iyileşmesini istememekte ve bu yönde sürekli kriz yaratma peşindedir’’ mdedi.

İslam Dünya’sının mevcut durumunun üzüntü verici olduğunu ifade eden Dehgan, Pakistan’ın bölgesel sorunların çözümünde yapıcı ve önemli rol oynayabileceğini söyledi.

Pakistan Savunma Bakanı Haje Mohammad Asıf da İran’ın eski medeniyete sahip bir çok potansiyele sahip İslam dünyasının parlak bir ülkesi olduğunu ve bu potansiyellerinin kullanılmasının İslam Dünyası için bir çok yarar sağlayacağını söyledi.

İki ülke çabasıyla ortak sınırda durumun daha iyi olduğunu vurgulayan Asıf, radika gurupları sınır buyunca iki ülkenin huzur ve güvenliğine tehlikeye atacak eylemler yapmalarına izin verilmemesi gereğini vurguladı.

Suriye ve Yemen krizlerinin İslam Dünyası ve bu ülkeler için hasarlara sebep olduğunu ifade eden Asıf, bu krizlerin sonlandırılmasını istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.