İran ve Suriye Dışişleri Bakanları Görüştü

  • 06 Ağustos 2015
  • 930 kez görüntülendi.
İran ve Suriye Dışişleri Bakanları Görüştü

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Muhammad Cevad Zarif, radikalizm ve terörizm ile mücadelenin herkesin yararına olduğunu ve bölgede tüm ülkelerin toplu menfaatleri kendi menfaatlerine tercih etmeleri gerektiğini söyledi.

Tahran’ı ziyaret eden Suriye Dışişleri Bakanı Velid El Muallim ile görüşen Zarif, mevcut krizlerin çözümü için diplomatik çabaların artası gerektiğini belirterek, ‘’ Gereksiz nükleer krize son vermek için İran’ın sıkı iradesi, tehdit ve ambargo karşısında mantık ve diyaloğun gücünün göstergesiydi’’ dedi.

Suriye milleti ve devletinin terörist guruplar karşısındaki direnişine değinen Zarif, Suriye krizinde tek çözüm yolunun siyasi ve diploması olduğu yönündeki İran tezini bir kez daha tekrarladı.

Zarif, ‘’Siyonist rejim bölgedeki krizlerden en büyük yararı sağlamakta ve bölge ülkeleri yetkililerinin faal ve sorumlu ortaklığı Siyonist rejim tehlikesinin giderilmesi için gerekli zemini hazırlayacaktır’’ dedi.

İran’ın direnişe destek politikasına değinen Zarif, ‘’Direniş ekseni, radikalizm ve terörizm ile mücadele bölge güvenliği ve menfaatleri hizmetindedir’’ dedi.

Velid de iki ülke ilişkilerinin stratejik ve sarsılmaz olduğunu belirterek, İran’ın Suriye devleti ve halkına terörizm ile mücadelede verdiği desteğe teşekkür etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.