Ä°ran ve Suriye meclis baÅŸkanları BaÄŸdat’ta bir araya geldiler

  • 25 Ocak 2016
  • 910 kez görüntülendi.
Ä°ran ve Suriye meclis baÅŸkanları BaÄŸdat’ta bir araya geldiler
İran İslami Şura Meclisi Başkanı, Suriye halkının direnişi ve bu ülke cumhurbaşkanının stratejisinin bu ülkeye egemen ortamda ilerlenme sağlanmasına sebep olduğunu bildirdi.

Irak’ta düzenlenen 11. İslam Ülkeleri Parlamento Başkanları toplantısı kulisinde Suriye Meclis Başkanı Muhammad Cihat el-Lehham ile görüşen Laricani, Avrupalıların Suriye’ye yakınlaşma politikasını şu an gizli şekilde yürüttüklerini fakat yakın zamanda bunu açık bir şekilde devam edeceklerini söyledi.

Suriye ile ilgili çetin bir yol olduğunu belirten Laricani, ‘’İyi istişareler başlamıştır ve başlayan müzakereler bizce negatif değildir’’ dedi.

İran İslami Şura Meclis Başkanı Ali Laricani, Suriye’deki durumun yavaş bir şekilde ileriye doğru değişmekte olduğunu ve hatta Avrupalıların da Suriye ile ilişki kurmak istediklerini bildirdi.

Suriye’deki teröristlere baskının arttığını ifade den Laricani, teröristlerin mali kaynaklarının da petrol fiyatlarının düşmesinden dolayı azalmaya yüz tuttuğunu ifade etti.

Suriye Meclis BaÅŸkanı Muhammad Cihat el-Lehhamda da yaptığı açıklamada, ‘’Suriye’nin dostlarıyla koalisyondan rahatsızlık duyanlar IŞİD ile koalisyon yapmışlardır’’ dedi.

Suriye meclis baÅŸkanı, Arabistan’ın bölge meseleleri ve Suriye ile ilgili eÄŸilim ve siyasetlerinin Arap dünyası ve Ä°slam aleminin zararına olduÄŸunu hatırlatarak, Suriye’nin bir süredir savunma konumdan çıkarak saldırı konumuna geçtiÄŸini, bunun için de muhtelif cephelerde teröristlere ağır darbeler indirmeyi baÅŸardıklarını bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.