İran ve Türkiye arasında bilişim ve iletişim alanında ortak çalışma grubu oluşturuluyor

  • 06 Aralık 2017
  • 1.005 kez görüntülendi.
İran ve Türkiye arasında bilişim ve iletişim alanında ortak çalışma grubu oluşturuluyor

İran ve Türkiye bilişim ve iletişim bakanları, iki ülkenin iletişim ve enformasyon teknolojisi konusunda ortak çalışma grubu kurma konusunda anlaştılar.

İRNA’nın haberine göre, İran ve Türkiye’nin ilgili bakanları Muhammed Cevad Azeri Cehrumi ve Ahmet Aslan, dün Bakü’de Bölgesel İktisadi İşbirliği Örgütü ECO enformasyon ve iletişim bakanları oturumu kulisinde biraraya geldiler.

Azeri Cehrumi, İran ve Türkiye arasında siber güvenlik alanında işbirliği anlaşmasının geçen yıl imzalandığını hatırlatarak, bu işbirliğinin iki ülkenin yararına olduğunu belirtti ve İran’ın bu anlaşmanın yürürlüğünü memnuniyetle  karşıladığını söyledi.

Azeri Cehrumi, İran’ın bölgede  iletişim ve bilişim teknoloji üzerindeki rolüne temasla, Irak’te internet sisteminin yüzde 70’ni İran’ın temin ettiğini  belirterek, Tahran’ın bu alanda Türkiye operatörleriyle işbirliğinin olduğunu söyledi.

Azeri Cehrumi dün ayrıca  Rusyalı mevkidaşı Nikolay Nikifurov ile de görüştü. Görüşmede iki ülke arasında  arama motorları, güvenlik ve elektronik parçaların üretimi gibi bir çok konu ele alındı.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.