İran ve Türkiye ekonomi işbirliği toplantısı Van’da gerçekleşiyor

  • 25 Nisan 2017
  • 1.514 kez görüntülendi.
İran ve Türkiye ekonomi işbirliği toplantısı Van’da gerçekleşiyor

İran ve Türkiye ortak ekonomi işbirliği 3. toplantısı bugün Van’da ve “İnisiyatif Doğu Anadolu Projesi” başlığı altında çalışmalarına başlayacaktır.

İRNA’nın bildirdiğine göre, Türkiye Asya Stratejik Araştırmalar Merkezinin (TASAM), “İnisiyatif Doğu Anadolu Projesi” kapsamında, İran Dışişleri Bakanlığı Politik ve Uluslararası Araştırma Merkezi (IPIS), Van Valiliği ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) iş birliğiyle düzenlenen, “3. Türkiye-İran Forumu” 25-26 Nisan’da Van’da gerçekleştirilecek.

TASAM’dan yapılan açıklamaya göre, ana teması “30/50 Milyar Dolar Ticaret Hacmi için Fırsatlar” olan forumun temel amacı, özelde şehirlerin/bölgelerin, genelde Türkiye ve İran ekonomilerinin, karşılıklı derinlik kazanmasına stratejik katkı sağlamak olarak belirlendi.

Forumda, öncelikli sektörler olarak kamu diplomasisi, eğitim ve dil, kültür ve turizm, inşaat, müteahhitlik ve altyapı, sağlık ve sağlık turizmi, enerji, petrokimya ve yatırımlar, lojistik, ulaştırma ve haberleşme, bankacılık ve finans (stratejik yatırım fonu), ekonomi ve ticaret, medya ve iletişim, bilim ve teknoloji, marka şehirler ve çevre, savunma ve uzay sanayi ele alınacak.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.