İran ve Türkiye’den emperyalistlerin aşırılıklarına karşı işbirliği vurgusu

  • 05 Mart 2018
  • 1.290 kez görüntülendi.
İran ve Türkiye’den emperyalistlerin aşırılıklarına karşı işbirliği vurgusu

İran meclisinde İran ve Türkiye parlamento dostluk grubu başkanı Ahmed Ali Rıza Beygi, İran ve Türkiye’nin terörizmle mücadeledeki işbirliğinin emperyalizmin aşırı isteklerine karşı bir engel oluşturduğunu söyledi.

Dün Tahran’da Türkiye meclisi dış ilişkiler komisyon başkanı Volkan Bozkır ile görüşmesinde bu açıklamayı yapan Beygi, iki ülkenin tarihi ve kültürel ortaklıklarına işaretle, ”İran ve Türkiye siyasi,  iktisadi, kültürel ve turizm konusunda  işbirliklerinin geliştirilmesinde çok büyük potansiyele sahiptir’ dedi.

Ahmet Ali Rıza Beygi, iki ülke parlamentolarının  ikili ilişkilerin gelişmesinde önemli rollerinin olduğunu  belirterek, ikili ilişkilerin geliştirilmesinde özel sektörün de güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Beygi, görüşmede ayrıca iki ülke arasında  iktisadi ve turizm alanında ilişkilerin geliştirilmesi yönünde demiryolu hattının kalkındırılmasının da zaruri olduğunu söyledi.

Sözkonusu görüşmede Volkan Bozkır da, İran ve Türkiye’nin kültür, enerji, turizm ve özel sektör gibi bir çok alanda  işbirliklerini geliştirebileceklerini çünkü iki ülke arasında bu alanda anlaşmaların hazır olduğunu söyledi.

Volkan Bozkır, ayrıca Suçi oturumunda İran ve Türkiye arasında Suriye meselesindeki işbirliğine de temasla, Türkiye’nin başta komşuları olmak üzere  bütün ülkelere karşı  tutumunun dostluk ve işbirliği üzerine olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.