İran ve Türkiye’den ikili işbirliğinin geliştirilmesine vurgu

  • 17 Mayıs 2018
  • 2.225 kez görüntülendi.
İran ve Türkiye’den ikili işbirliğinin geliştirilmesine vurgu

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ruhani’nin özel temsilcisi Mahmut Vaizi ve Türkiye Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi ve iki ülke cumhurbaşkanları tarafından sağlanan anlaşlaranı hayata geçirilmesinin hızlandırılması zaruretini bildirdiler.

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ruhani’nin özel temsilcisi Mahmut Vaizi dün Çarşamba günü Türkiye’ye gerçekleştirdiği resmi ziyaretin devamında Türkiye Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi  ile görüşerek, İran-Türkiye ekonomik ve ticari münasebetlerin geliştirilmesi ve derinleştirilmesi zaruretini bildirerek, sağlanan anlaşmaların bir an önce hayata geçirilmesine hız kazandırılmasını ve Tahran-Ankara ilişkileri seviyesinin artırılmasını istedi.

İran ve Türkiye yetkililerinin ticari ve iktisadi ilişkilerin seviyesinin artırılması yönündeki  çalışmalarını hatırlatan Vaezi, , tüm alanlarda iki ülkenin mevcut bütün kapasite ve potansiyellerinin kullanılmasını istedi.

Vaezi ayrıca ekonomik ilişkilerin gelişmesinde bankacılık ilişkilerinin önemini hatırlatarak, iki ülke arasındaki ekonomik işbirliği ortak komisyonunun aktif hale getirtilmesinin ikili ekonomik ve ticari ilişkiler hacminin artmasını beraberinde getirebileceğini bildirdi.

Zeybekçi de bu görüşmede ülkesinin, İran ile ikili ilişkilerin geliştirilmesi önünde hiç bir engelin olmadığını hatırlatarak, Türkiye’nin ikili ilişkiler önündeki mevcut tüm engelleri gidererek ilişkiler seviyesini artırmaya çalıştığını belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.