İran ve UAEK arasında PMD raporunu sonuçlandırma oturumu

  • 24 Kasım 2015
  • 767 kez görüntülendi.
İran ve UAEK arasında PMD raporunu sonuçlandırma oturumu

İran ve Uluslar arası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) arasında geçmiş meselelerle ilgili (PMD) sonuçlandırma oturumu bugün Viyana’da düzenlenecek.

İran Atom Enerjisi Kurumu sözcüsü Behruz Kemalvendi, İRİB’in Kapsamlı Ortak Eylem Planı’nın  yürürlüğü konusundaki  bir soruya verdiğe cevapta, İran’ın bu çerçevede bazı girişimlerde bulunması gerektiğini ve karşı tarafın da taahhütlerinin bulunduğunu, ama İran’ın yapması gereken girişimlere başladığını söyledi.

Kemalvendi, İran’ın Erak Ağır Su Reaktörü’nün  yeniden tasarlanması işbirliğini kabul eden ülkeler arasında Fransa, İngiltere ve Almanya’nın bulunduğunu belirterek; bu ülkelerin reaktörün teçhizatlarının temin edilmesi ve projenin incelenmesinde İran’a yardım edeceklerini söyledi.

Kemalvendi, Çin’in de teçhizatların temini ve tasarlanmasında asıl taraf olacağını ve Amerikanın Erak Ağır Reaktörüyle ilgili yardımda bulunacağını ve Rusya’nın ise danışmanlık yapmaya hazır olduğunu bildirdiğini söyledi.

İran Atom Enerjisi Kurumu sözcüsü Behruz Kemalvendi, Erak Ağır Su Reaktörü’nün yeniden tasarlanması işinin yaklaşık 1 yıl zaman alacağını belirterek; en azından bu süreçte 4 ülkenin İran’a yardım edeceğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.