İran ve Umman arasında bankacılık alanında işbirliği gelişiyor

  • 22 Åžubat 2016
  • 834 kez görüntülendi.
İran ve Umman arasında bankacılık alanında işbirliği gelişiyor
Ä°slami Ä°ran Merkez Bankası baÅŸkanı Veliyullah Seyf, Ä°ran Merkez Bankası’nın Umman Merkez Bankası ile iÅŸbirliÄŸini geliÅŸtirmeye hazır olduÄŸunu söyledi.

Ä°ran merkez bankası baÅŸkanı, dün Tahran’da Ummanlı meslektaşıyla yaptığı görüşmede, Tahran’ın, Ä°ran’ın yaptırımlar gibi zor dönemde Umman’ın desteÄŸini unutmayacağını ve iki ülke iliÅŸkilerinin bundan sonra daha da güçleneceÄŸini söyledi.

Seyf, Umman bankalarının Ä°ran’da ÅŸube açmalarını memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, iki ülke arasında bankacılık alanındaki iÅŸbirliÄŸini sırf iki ülke arasında görmemek gerektiÄŸini aksine bunun bölge bankacılık iÅŸbirliÄŸinin de artmasına vesile olacağını söyledi.

Ä°ran merkez bankası baÅŸkanı, Ä°ran’ın bölge ve Avrupa ülkeleriyle bankacılık konusunda iliÅŸkilerini geliÅŸtirmekte olduÄŸunu belirterek, bu doÄŸrultuda bölge ve Avrupa ülkeleriyle bir çok görüşmelerin olduÄŸunu ve önemli sonuçlar aldıklarını söyledi.

Sözkonusu görüşmede Umman merkez bankası baÅŸkanı da, iki ülke iliÅŸkilerinin tarihi uzun bir geçmiÅŸinin olduÄŸunu belirterek, Ä°ran’la bankacılık ve iktisadi alanda iliÅŸkilerin geliÅŸtirilmesine büyük önem verdiklerini söyledi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.