İran ve Umman gaz boru hattı konusunda anlaştı

  • 12 Ağustos 2016
  • 776 kez görüntülendi.
İran ve Umman gaz boru hattı konusunda anlaştı

Umman petrol ve doğal gaz bakanı, İran İslam cumhuriyeti ile doğal gaz boru hattı güzergahını değiştirme konusunda anlaştıklarını belirtti.

Haber Kanalı’nın bildirdiğine göre Umman petrol ve doğal gaz bakanı Muhamemd bin Ham er-Ramhi, İran-Umman boru hattı güzergahını değiştirme konusunda yaptığı açıklamada söz konusu değişikliğin, boru hattının BAE kontrolündeki sulardan geçmesi nedei ile gerçekleştiğini ifade etti.

Ramhi iki ülkenin boru hattı tasarımında çok ilerlediklerini, boru hattının diğer ülke sınırlarından geçmemesi için daha derin seçenekler konusunda anlaştıklarını ifade etti.

Ummanlı yetkilinin bildirdiğine göre İran doğal gaz boru hattının 300 metre derinlik yerine denizin 1000 metre derinliğinden geçeceğini duyurdu.

İran’ın Fars Krfezi güney ülkelerine en önemli doğal gaz ihracatı Umman’a gerçekleşeceği takdirde,ihraç edilen gaz Umman’da LNG’ye dönüştürülerek hedef piyaalara ihraç edilecektir.

2014 yılında İran ve Umman arasında varılan anlaşmaya göre 15 yıl boyunca günlük 28 milyon metreküp doğal gaz, Fars Körfezi yatağında döşenen boru ile Umman’a ihraç edilecektir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.