İran ve Venezuella Cumhurbaşkanları Karakas’ta Bir araya Geldi

  • 17 Eylül 2016
  • 944 kez görüntülendi.
İran ve Venezuella Cumhurbaşkanları Karakas’ta Bir araya Geldi

İslami İran cumhurbaşkanı ile Venezuella Cumhurbaşkanı, dünya barışı ve güvenliğinin sağlanmasında Bağlantısızlar hareketinin önemini vurguladılar.

İRNA’nın verdiği habere göre dün akşam Karakas’ta Venezuella cumhurbaşkanı Nikolas Moduro ile bir araya gelen İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Venezuella’nın Bağlantısızlar hareketi Dönem başkanlığının başlaması dolayısıyla tebriklerini bildirerek, İran’ın bu konuda kendi tecrübelerini Venezuella’ya iletmeye hazır olduğunu bildirdi.

Önemli bölgesel ve uluslararası gelişmelere temas eden Ruhani, Bağlantısızlar hareketinin bugünkü dünyamızda önemli bir rol ifa edebileceğini ve bu hareketin üyelerinin kendi aralarındaki birlik ve dayanışmayla ortak çıkarlarını koruyabileceklerini söyledi.

Dünya piyasalarında petrol fiyatlarının düşmesi ve bunun dünya ekonomisi üzerindeki yan etkilerini de hatırlatan cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, piyasanın istikrara kavuşması, adaletli bir fiyat ve petrol üreticilerinin adaletli bir paya sahip olmalarının petrol üreten ülkelerin ve tüketicilerin çıkarlarını garanti edebileceğini söyledi.

Venezuella cumhurbaşkanı Nikolas Moduro da bu görüşmede iki ülke arasındaki ilişkilerin tüm boyutlarda gelişmesini talep ederek, İran ve Venezuella’nın işbirliği konusunda geniş fırsatlara sahip olduklarını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.