İran ve Yunanistan dışişleri bakanları bir araya geldi

  • 29 Mayıs 2015
  • 862 kez görüntülendi.
İran ve Yunanistan dışişleri bakanları bir araya geldi

Ä°ran DışiÅŸleri Bakanı, Atina’da Yunan mevkidaşı ile bir araya gelerek, Ä°ran ile 5+1 grubu arasında nihai nükleer anlaÅŸmaya varmak için Lozan bildirisine saygı gösterilmesinin ÅŸart olduÄŸunu belirtti.
Ä°ran DışiÅŸleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ve Yunanistan DışiÅŸleri Bakanı Nikos Kocias bugün Atina’da ortak basın toplantısı düzenlediler. Zarif, taraflar Lozan bildirisine baÄŸlı kalıp, kendince yorum yapmaktan vazgeçerlerse, kuÅŸkusuz anlaÅŸma saÄŸlanacağını ifade etti. Ä°ran DışiÅŸleri Bakanı, Ä°ran’ın tutumunu net olarak ilan ettiÄŸini, anlaÅŸma yapılırsa ona baÄŸlı kalacağını belirtti.
Yunanistan DışiÅŸleri Bakanı da, basın toplantısında, Ä°ran’ın dünyanın en büyük doÄŸalgaz ve petrol zengini ülkelerinden biri olduÄŸunu hatırlatarak, Yunanistan’ın Ä°ran enerjisine ihtiyaç duyduÄŸunu, Ä°ran’ın bu anlamda güvenli bir kaynak olabileceÄŸi söyledi.
İran ile Yunanistan dışişleri bakanları, basın toplantısında önce baş başa yaptıkları görüşmede, enerji, ekonomi ve siyasi alanlarda ikili işbirliğinin geliştirilmesine vurgu yaptılar.
Görüşmede, Zarif, Ä°ran ve Yunanistan’ın iktisadi iliÅŸkilerinin Siyasi münasebetler kadar geliÅŸmesini temenni etti.
Yunan DışiÅŸleri Bakanı Nikos Kocias da, Ä°ran’la tüm alanlarda ikili iÅŸbirliÄŸinin geliÅŸtirilmesine vurgu yaparak, Ä°ran’ın bölgesel ve uluslararası güvenliÄŸin tesisinde etkin bir ülke olduÄŸunu belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.