İran yapımı animasyon Amerika’da ödül aldı

  • 07 Ekim 2016
  • 1.211 kez görüntülendi.
İran yapımı animasyon Amerika’da ödül aldı

Yeni ödüller alan “Özgürlük İçin”in yönetmeni Ahmet Hoşniyet bu animasyon hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Şimdiye kadar uluslararası alanda yapımı yapılan kısa animasyon filmlerine değinen Ahmet Hoşniyet, kendi yapımı olan “Özgürlük İçin” animasyon filminin Amerika’nın Los Angeles eyaletinde düzenlenen Uluslararası Bağımsız Film Ödülleri’nde aldığı gümüş madalya ödülünü İran sineması için önemli olduğuna vurgu yaptı.

“Özgürlük İçin” animasyonun yönetmeni sözlerine şu şekilde devam etti: Uluslararası Bağımsız Film Ödülleri Festivali ABD destekli bir festival olup yılın her mevsiminde dünya film yapımcıları için düzenlenilir. Bu festivale gönderilen filmlerin seçimi için en önemli şart yönetmenin eserine farklı bir bakış açısı katması ve aynı şekilde bu eserinin de liyakate sahip olmasıdır. “Özgürlük İçin” animasyonu başka iki uluslararası festivalde daha kabul edildi. Diğer kısa animasyon filmleriyle rekabet edecek seviyededir.

“Özgürlük İçin”in katıldığı kısa animasyom film festivallerine de değinen İranlı genç yönetmen, “Amerika’nın düzenlediği International Film Festival Chandler, Rusya tarafından düzenlenen Arizone ve aynı şekilde Tula Uluslararası Film Festivali’nde kısa animasyon film alanında en iyi animasyon filmi seçildi. Aynı zamanda bu animasyon film 100 saniyelik Fashion Nazi animasyon kategorisinde Almanya ve Romanya’nın düzenlediği Short To The Point Festivali’nde de kısa animayon alanında kabul edildi” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.