İran yapımı “Saba-248” helikopteri tanıtıldı

  • 07 Mart 2017
  • 2.053 kez görüntülendi.
İran yapımı “Saba-248” helikopteri tanıtıldı

İran yapımı “Saba-248” adlı helikopterin tanıtımı bugün Savunma Bakanı General Hüseyin Dehgan ile birlikte üst düzey yetkililerinin katılımıyla yapıldığı açıklandı.

İran yapımı “Saba-248” isimli helikopterin tanıtımı bugün Savunma Bakanı General Hüseyin Dehgan ve İran Cumhurbaşkanı Bilim ve Teknoloji İşleri Yardımcısının katılımıyla gerçekleşti.

Tanıtım töreninde konuşan General Dehgan, Saba-248 adlı yerel helikopterin Savunma Bakanlığı, bilgi tabanlı şirketler ve üniversite merkezlerindeki uzmanlar tarafından tasarlanıp üretildiğine dikkati çekti.

İran Savunma Bakanı söz konusu helikopterin havacılık sektöründeki elde edilen büyük bir kazanım olduğuna işaret ederek, “Hava ambulansı, havadan çekim, arama ve kurtarma faaliyetleri, yolcu ve yük taşımacılık alanında bu helikopter kullanışlıdır” açıklamasını yaptı.

Son olarak General Hüseyin Dehgan, “Askeri ve ticari müşteriler ve özellikle uluslararası ve müslüman ülkelerinin talepleri üzerinde Saba-248 isimli helikopteri kapsamlı bir şekilde üretebiliriz” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.