İran yapımı Seyyad-3 füzesinin seri üretimi başladı

  • 23 Temmuz 2017
  • 1.194 kez görüntülendi.
İran yapımı Seyyad-3 füzesinin seri üretimi başladı

İran’ın Hatem-ül Enbiya Hava Savunma Karargahı Komutanı Tuğgeneral Mesut İsmaili, orta menzilli “Seyyad-3” isimli yerli füzenin yakında kullanılacağını bildridi.

İran’ın Hatem-ül Enbiya Hava Savunma Karargahı Komutanı Tuğgeneral İsmaili, İran yapımı “Seyyad-3” hava savunma füzesinin seri üretim hattının resmi açılış töreninde yaptığı açıklamada, “Şu anda asıl konu sadece bir füzenin üretimi veya bir üretim sisteminin kurulması değil. Asıl önemli olan nokta tüm tehditlere karşın ülkenin savunma sanayisine yerli teknolojinin kazandırılmasıdır” ifadelerinde bulundu.

Tuğgeneral İsmaili ilaveten, “Allahın izniyle bu alanda yerli uzmanların gösterdiği çabalar sayesinde orta menzilli “Seyyad-3” isimli füze yakın gelecekte Silahlı Kuvvetleri envanterindeki yerini alacak” açıklamasını yaptı.

Yeni ürünün “Telaş”, “Seyyad-1 ” ve “Seyyad-2 ”adlı füzenin yükseltilmiş bir sürümünün olduğunu belirten Tuğgeneral İsmaili, “Aktif ve yarı-aktif kullanılabilirlik potansiyeline sahip olan sözü geçen füze sistemi yaptırmlar altında olan savunma sanayisimizin katkılarıyla tasarlanıp üretilmiştir” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.