İran yargı gücü insan hakları sekreteri: Ahmet Şehidin raporu gerekçesizdir

  • 13 Mart 2016
  • 838 kez görüntülendi.
İran yargı gücü insan hakları sekreteri: Ahmet Şehidin raporu gerekçesizdir
İran yargı gücüne bağlı insan hakları sekreteri BMT İranın insan hakları işleri özel raportörü Ahmet Şehidin raporunun çelişkili olarak niteledi.

İran yargı gücüne bağlı insan hakları sekreteri Muhammed Cevad Erdeşir Laricani Ahmet Şehidin raporunun muhteva açısından yeni hususları içermediği gibi üstelik gerekçeli ve istinat edilemeyecek nitelikte olduğunu vurguladı.

Muhammed Cevad Erdeşir Laricani İranın bölgede terörizmle mücadelede bayraktar olan bir ülke olduğuna işaretle şunları belirtti: ‘Ahmet Şehidin ileri sürdüğü gerekçeler ele alınacak değerde değildir, onun belirttiği gibi bu gerekçelerin doğru gerekçeler olduğunu hissediyorum’ ifadesini kullandı.

Ahmet Şehidin raporunun yine eskisi gibi tekrar olduğunu belirten İran yargı gücüne bağlı insan hakları sekreteri, İran yargı düzeninin hiçbir terör eylemini tahammül etmediğini ifade etti.

BMT İran insan hakları işleri özel raportörü Ahmet Şehit yayınladığı raporunda İran karşıtı raporunda İran aleyhtarı boş ve gerekçesiz suçlamalarda bulundu.

bazı haber kaynaklarınca yayınlanan adı geçen raporda Ahmet Şehidin İran karşıtı boş ve gerekçesiz suçlamalarda bulunurken bu raporda İranın karalanması amaçlanıyordu.

Ahmet Şehit bu raporda İrandaki insan hakları durumununda kaygı duyulduğu iddia edildi.

Bu raporun iki hafta sonra BMT insan hakları konseyinde oylanmaya konulması bekleniyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.