İran, Yemen’e insani yardım konusunda girişimlerini sürdürüyor

  • 09 Mayıs 2015
  • 809 kez görüntülendi.
İran, Yemen’e insani yardım konusunda girişimlerini sürdürüyor

Veliyyi Fakih’in İran İslam Cumhuriyeti Kızılay Kurumu’ndaki temsilcisi  Hüccetülislam Abdulhüseyin Moezzi, Suudi rejiminin zalim saldırıları karşısında mazlum Yemen halkının desteklenmesi gerektiğini söyledi.

İrib muhabirinin bildirdiğine göre, Hüccetülislam Moezzi, Tahran Cuma namazı hutbesinden önce yaptığı konuşmada, İran İslam Cumhuriyetinin her zaman Gazze’den tutun Afrika ülkelerine kadar   mazlum ve ihtiyaç sahibi milletlerin yardımına koştuğu gibi  halihazırda da Yemen halkının içinde  bulunduğu zor süreçte onlara yardım etmekte kararlı olduğunu söyledi.

Huccet’ul İslam Moezzi, Yemen halkına insani yardım gönderilmesi konusunda Suudi rejiminin çıkardığı engellere de temas ederken, Arabistan savaş uçaklarının Yemen’in başkenti Sana’ya insani yardım götüren İran uçağının inişini nasıl engellediğinin  bütün dünya tarafından görüldüğünü söyledi.

Velayeti Fakih temsilcisi, Yemen halkının  acil ihtiyaçlarını karşılama amacıyla  ilaç ve diğer  malzemelerin yer aldığı ‘Kurtuluş Gemisi’nin de bu gün Yemen’e gönderileceğini söyledi.

Huccet’ul İslam Moezzi, mazlum Yemen halkının öldürülmesi, Irak ve Suriye’de terör örgütü IŞİD tarafından cinayetlerin işlenmesinin  İslam adına yapılmış büyük bir çirkinlik ve küstahlık olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.