İran, Yemen’e saldırının bir an önce sona ermesini istedi

  • 27 Mart 2017
  • 1.237 kez görüntülendi.
İran, Yemen’e saldırının bir an önce sona ermesini istedi

İran İslam cumhuriyeti dışişleri bakanlığı yayınladığı bildiride, Suudi Arabistan’ın açıkça Yemen’e saldırısını kınarken, bu ülkede savaş ve akan kanın, bir an önce durdurulmasını istedi.

İran dışişleri bakanlığının bildirdiğine göre Suudi Arabistan’ın Yemen’e saldırısının 2.yıl dönümü münasebeti ile yayınlanan bildiride, Yemen alt yapılarının kasıtlı olarak imha edilmesi ayrıca sağlık ve eğitim merkezlerin bombalanmasının bölgede hiçbir ülkenin yararına olmadığı, üstelik bölgenin istikrarsız ve güvensizleşmesine de sebep olduğu belirtildi.

Söz konusu bildiride ayrıca, “Yemen’de oluşan iktidar boşluğu, tehlikeli terörizm olayının gelişmesi için ortam hazırlamakta, bu konu ise bölge ve uluslararası toplumun barış, istikrar ve güvenliğini tehdit etmekte” denildi.

İran İslam cumhuriyeti dışişleri bakanlığının bildirisinde ayrıca İran’ın bizzat sunduğu 4 maddelik planına göre bir an önce savaşın durması, insani yardımların gönderilmesi, zalimce uygulanan insani ve ekonomik ambargoların kaldırılması, siyasi diyalogların başlaması ve ulusal vahdet hükümetin kurulmasını istediği belirtildi.

Suudi Arabistan yönetimi Amerika ve bölgenin bazı Arap ülkelerin yardımı ile müstafi cumhurbaşkanı Abdrabe Mansur Hadi’yi tekrar iktidar yapmak bahanesi ile mart 2015 tarihinden itibaren Yemen’e amansız saldırılarını başlattı./

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.