İran, Yemen’in güneyinde sivillerin bombalanmasına sert tepki gösterdi

  • 26 Temmuz 2015
  • 894 kez görüntülendi.
İran, Yemen’in güneyinde sivillerin bombalanmasına sert tepki gösterdi

İran İslam cumhuriyeti Dışişleri bakanlığı sözcüsü, savunmasız sivil halktan 130 kişinin hayatını kaybettiği Arabistan’ın Yemen’in güneyinde yerleşim bölgelerine yönelik düzenlediği saldırıyı sert bir dille kınadı.

İRİB Haber ajansının bildirdiğine göre İran İslam cumhuriyeti Dışişleri bakanlığı sözcüsü Merziye Efhem, Arabistan’ın sivil yerleşim bölgelerine saldırması ve halkı katliam etmesinin tüm uluslar arası hukuk ve kurallara ve insan haklarına aykırı olduğunu bildirerek, ilgili tüm uluslar arası kuruluşlardan bu saldırılara son verilmesi yönünde gerekli teşebbüsleri başlatmalarının kaçınılmaz bir zaruret olduğunu bildirdi.

İran İslam cumhuriyeti Dışişleri bakanlığı sözcüsü ayrıca BM Teşkilatından, kendi tüm imkanlarını Yemen halkı özellikle de çocuk ve kadınların korunması yönünde kullanmasını istedi.

Efhem, Arabistan’ın Yemen’e saldırısının bu bölgede el-Kaide gibi terör örgütlerinin daha da gelişip büyümesinden başka bir sonuç vermediğini bildirdi.

Yemen haber kaynakları Arabistan bombardıman uçaklarının ülkenin güneyinde yer alan Taiz eyaletinde sivil yerleşim bölgelerini bombalaması sonucu en az 70 kişinin hayatını kaybettiğini bildirmişlerdi.

Arabistan’ın Yemen’e saldırısının başından şimdiye kadar bu ülkede hava saldırıları sonucu 3 bini aşkın Yemenli ölürken 10 bini aşkın kişi de yaralanmıştır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.