İran yıl sonuna kadar 20 askeri tatbikat düzenleyecek

  • 02 Eylül 2015
  • 760 kez görüntülendi.
İran yıl sonuna kadar 20 askeri tatbikat düzenleyecek

İslam Devrim Muhafızları Sarüllah Karargahı binasında basın toplantısı düzenleyen İran İslam Cumhuriyeti Devrim Muhafızları Ordusu Komutanı Tümgeneral Muhammed Ali Caferi, gazetecilerin sorularını yanıtlarken, 02-03 Eylül’de Tahran’da, Sarüllah İktidarı adı altında 50 bin seferberlik gücün katılmasıyla tatbikat düzenleneceğini bildirdi.

İran İslam Cumhuriyeti Devrim Muhafızları Ordusu Komutanı, yılın ikinci yarısında silahlı kuvvetlerinin kara, deniz, hava ve güvenlik güçlerinin katılmasıyla 20 askeri tatbikatı düzenleneceğini bildirirken, söz konusu tatbikatlarda İran İslam Cumhuriyeti silahlı kuvvetlerinin çeşitli alanlardaki iktidarı sergileneceğini konuşmasına ekledi.

Nükleer anlaşmadan sonra savaşın gölgesi İran milletinin başından bertaraf olduğu şeklindeki düşünceyi eleştiren Caferi, bu gibi değerlendirmeleri hamaset yaratan İran milletine ve İslam cumhuriyetinin gücüne yönelik haksız bir değerlendirme olarak yorumladı.

Tümgeneral Caferi, düşmanların tehditlerinin hayata geçmemesinin nedenini İran halkının devrimci ruhuna ve silahlı kuvvetlerinnin savunmaya yönelik ileri teknoloji silahları ve özellikle füze ve deniz alanlarda elde edilen kendine yeterlilik alanına bağlayarak, düşman bile bu konuyu itiraf ettiğini konuşmasına ekledi.

Nükleer anlaşmadan sonra Amerika ile düşmanlığın sona erdiği şeklindeki düşüncenin endişe verici olduğunu dile getiren Caferi, İran’ın emperyalizme karşı düşmanlığı sona ermediğine karşın bu dümanlığın yumuşak savaşa doğru yöneldiğini kayettiğini söyledi.

İran İslam Cumhuriyeti Devrim Muhafızları Genel Konutanı, bölgsel meselelerde etkili olan düşmanların bölge ülkelerine yönelik bölücülük faaliyetlerine işaret ederek, başta İran İslam Cumhuriyeti olmak üzere özellikle Devrim Muhafızları, her çeşiş şavaşa ve de direniş cephesine karşı olanlara karşı koymaya hazır olduğunu bildirdi.

Füzeleri İran İslam Cumhuriyeti’nin stratejik gücü olarak gösteren Tümgeneral Caferi, uzun menzilli füzelerinin üretimine getirilen sınırlamaların İran İslam Cumhuriyeti’nin kabulünde olmadığını bildirdi.

Devrim Muhafızları Ordusu Komutanı, Amerika’nın İran halkına yönelik düşmanlığı azalmadığı gibi, hala büyük şeytan olduğunu hatırlattı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.