İran, yüzde 20 oranında uranyum zenginleştirmeye başladı

  • 04 Ocak 2021
  • 1.889 kez görüntülendi.
İran, yüzde 20 oranında uranyum zenginleştirmeye başladı

İran Hükümet Sözcüsü Ali Rebii, Tahran’ın güneyinde yer alan Fordo Nükleer Tesisi’nde yüzde 20 uranyum zenginleştirme sürecine başlandığını duyurdu.

İran Hükümet Sözcüsü Ali Rebii, bugün basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Son günlerde Cumhurbaşkanı Ruhani yüzde 20 zenginleştirilmiş uranyum üretimi için talimat verdi ve UAEA’yi bilgilendirmek ve ülkenin koruma önlemi yükümlülüklerine dayalı bir soru listesi göndermek gibi önlemlerin ardından gaz enjeksiyon süreci başladı.” dedi.
Geçtiğimiz günlerde İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Ali Ekber Salihi, konuk olduğu devlet televizyonunda ülkenin nükleer programına dair yaptığı açıklamada, çok yakında uranyum zenginleştirme oranının yüzde 20 seviyesine çıkarılacağını duyurmuştu.
Yaptırımlarla stratejik mücadele yasa tasarısı Aralık ayında İran İslami Şura Meclisi’nde onaylanmıştı. Bu yasa, İran Atom Enerjisi Kurumunun uranyumu en düşük düzeyde yüzde 20 zenginleştirmeye başlamasını ve düşük düzeyli zenginleştirilmiş uranyum stoklarını artırmasını zorunlu kılıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.