İran’da 3700 noktada hava savunma sistemi konuşlandırıldı

  • 04 Eylül 2015
  • 819 kez görüntülendi.
İran’da 3700 noktada hava savunma sistemi konuşlandırıldı

ran İslam cumhuriyeti Hatemul-enbia hava savunma karargah komutanı, İslami İran’ın savunulmasında ilk saflardan biri sayılan bu hava savunmanın, ülkenin 3 bin 700 noktasında bulunduğunu belirtti.
İSNA’nın bildirdiğine göre Hatemul-enbia hava savunma karargah komutanı tuğgeneral Farzad İsmaili bugün Tahran’da Cuma namazına katılanlara hitaben yaptığı açıklamada, İran çevresinde bölge ötesi güçlere ait üslerin artmasına işaretle, “Bu karargah, hava güvenliği alanında istikbarın aşırı talepleri ve bölge ötesi güçlerin varlığına ve bölge ötesi güçlerin varlığına karşı her zaman durarak, izinsiz hava saldırılarına engel olmuştur” dedi.
Tuğgeneral İsmaili İran hava sahasından en az 1200 yolcu uçağın geçişine işaretle, hava savunmanın getirilerinden birinin de sürekli yaptırım ve tehdidin savrulduğu bir dönemde, Ortadoğu’da hava sahası güvenliğin sağlanmasında İran’ın öncü olduğunu ifade etti.
Hatemul-enbiya hava savunma karargah komutanı, “İran İslam cumhuriyetinin bölge ve dost ülkelere mesajı, barış,güvenlik ve huzur, tehdit edenlere ise uyarı ve her türlü tacize karşı kesin karşılıktır” vurgusunu yaptı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.