İran’da 400 bin yabancı öğrenci eğitim görüyor

  • 20 Şubat 2017
  • 1.092 kez görüntülendi.
İran’da 400 bin yabancı öğrenci eğitim görüyor

İran İslam cumhuriyeti Eğitim ve Öğretim Bakanlığı Müsteşarı, İran’da yabancı uyrukluların eğitim görmesi konusunda İslam İnkılabı rehberi İmam Ayetullah Hamanei’nin direktiflerine temasla halı hazırda İran’da 400 bin yabancı öğrencinin eğitim görmekte olduğunu bildirdi.

Dün tahran’da Japonya elçisinin katıldığı özel bir törende İran-Japonya arasında GGP anlaşmasının imzalanması sırasında konuşan İran İslam cumhuriyeti Eğitim ve Öğretim Bakanlığı Müsteşarı Halil Babalu, İran’ın insan sever bakış açısından hareketle ülkede yaşayan hiç bir yabancının eğitim hakkından mahrum bırakılmadığını bildirdi.

BM sığınmacılar sorumluları İran’ın, mülteciler için ideal bir ülke olduğunu ve bu alanda önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirtmekteler.

İran ve Japonya liderleri açısından iki ülkenin ortak eğitim alanına sahip olduklarını ve bu konuda ikili Tecrübenin teatisinin eğitimdeki kalitenin daha da yükselmesine sebep olacağını belirten İran İslam cumhuriyeti Eğitim ve Öğretim Bakanlığı Müsteşarı, İran ve Japonya arasındaki kültürel ilişkilerin daha da geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.