İran’da füze yapımı, önleyici ve savunma stratejidir

  • 20 Temmuz 2017
  • 1.134 kez görüntülendi.
İran’da füze yapımı, önleyici ve savunma stratejidir

İran İslami şura meclisi dış siyaset ve ulusal güvenlik konseyi başkan yardımcısı İran’ın direniş eksenine desteklerinin devam edeceğine vurgu yaparak, İran stratejisinin her zaman önleyici savunma olduğunu söyledi.

Kemal Dehgani Firuzabadi dün Tahran’da Lübnan medya kuruluş temsilcileri ile görüşmesinde, İran’ın asla başka ülkelere saldırı düşüncesinde olmadığını, fakat bir ülkenin İran’a saldırı niyetinde olması halinde, sert bir karşılık alacağını, füze yapımının da bu çerçevede olduğunu söyledi.

Dehgani Firuzabadi Arabistan’ı, bölgede yanlış siyasetlerinden dolayı eleştirerek, İran İslam cumhuriyetinin Suriye krizi dahil bölgesel ve uluslararası konuların siyasi diyalogla çözümlenmesini istemekle doğru siyaset izlediğini belirtti.

İran İslami şura meclisi dış siyaset ve ulusal güvenlik konseyi başkan yardımcısı ayrıca Amerika tarafından İran’a yeni yaptırımların uygulanmasına işaretle, İran’ın bu bağlamda karşılıklı strateji izlediğini ve meclisin de bu konuda kararları olduğunu söyledi.

Yapılan görüşmede, Lübnanlı medya temsilcileri de Arabistan’ın teröristler ve IŞİD’e yardımları, Arabistan’ın Yemen savaşı, Arabistan ve Katar ilişkileri hakkında sorular yönelttiler./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.