Ä°ran’da ‘Heydar-ı Kerrar’ tatbikatı baÅŸladı

  • 25 Eylül 2017
  • 1.403 kez görüntülendi.
Ä°ran’da ‘Heydar-ı Kerrar’ tatbikatı baÅŸladı

Ä°ran ordusu hava ve hava güçleri koordine merkezi, bu güçlerin koordinesi, saldırı, yetenek ve hareketliliÄŸi amacıyla Ä°ran’ın batısında yer alan Kasrı Åžirin bölgesinde tatbikat yaptığını bildirdi.

İran ordusu bilgilendirme sitesine göre, sözkonusu tatbikata savaş uçakları geniş bir şekilde katılırken, İran ordusu özel birlikleri de yer aldı.

İran ordusu kara kuvvetleri, saldırı ve yeteneklerini arttırmak amacıyla ülkenin satı sınırlarında  dün sabah çok kapsamlı askeri tatbikat başlattı.

Heydar-ı Kerrar adlı askeri tatbikata, zırhlı birlikler, hava güçleri, Ä°HA’lar ve özel birlikler  kendilerine verilen görevleri en iyi ÅŸekilde yerine getirdiler.

Bu arada Ä°ran devrim muhafızları ordusu da “Muharrem” isimli güvenlik tatbikatının “Ya Hüseyin (a.s)” kodu ile ülkenin kuzeybatısında Ä°ran’ın  Irak sınır bölgesinde dün baÅŸlattı.

İran-Irak sınır bölgelerinde Devrim Muhafızları Kara Kuvvetleri tarafından icra edilecek güvenlik amaçlı tatbikatta silahlı güçlerin yanı sıra zırhlı araçlar, topçu birlikleri, havan topları, uçak ile helikopterler yer alıp atışlar gerçekleştirilecek.

Ä°ran Devrim Muhafızları Kara Kuvvetleri Komutanı TuÄŸgeneral Muhammed Pakpur, ‘Muharrem’ Askeri Tatbikatı’nın amacının birliklerin arasındaki uyumluluÄŸun arttırılmasının yanı sıra askerleri eÄŸitim seviyesini yükseltme, ortak çalışma imkanlarını güçlendirme ve askeri teçhizatın denenmesi olduÄŸunu aktardı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.