İran’da Kudüs Günü 770 Merkezde gerçekleştirilen etkinliklerle düzenlendi

  • 10 Temmuz 2015
  • 970 kez görüntülendi.
İran’da Kudüs Günü 770 Merkezde gerçekleştirilen etkinliklerle düzenlendi

İran’da Dünya Kudüs Günü nedeni ile Tahran’ın yanı sıra ülkenin 770 merkezde de yürüyüşler düzenlendi.

İran halkı geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayının son Cuması olması nedeniyle sokaklara döküldü ve mazlum Filistin halkının zalim Siyonist Rejimi’nin baskısı ve zulmünden kurtulmasını savunan sloganlar atarak sesini dünyaya duyurmaya çalıştı.

Bu yılkı Dünya Kudüs Günü yürüyüşü başkent Tahran başta olmak üzere ülkenin 770 şehrinde ve İran saati ile 10:30’da (TS: 9:00) başladı ve yürüyüş düzenlendiği şehirlerde Cuma namazlarının kılınacağı mekanlara doğru devam etti.

İran’da düzenlenen Dünya Kudüs Günü yürüyüşünü canlı olarak aktarmak için 100 üzerinde yabancı basın mensubu Tahran’a geldi. Yabancı gazeteci ve muhabirlerin yanı sıra 1000’e yakın İranlı muhabir de Tahran’daki büyük yürüyüşü yerinde takip etmek için yürüyüşün yapıldığı cadde ve sokaklarda hazır bulundu.

Halkın değişik kesimlerine ek olarak, İranlı Taklit Mercileri, Yasama, Yürütme ve Yargı Erkanı liderleri, üst düzey siyasetçiler, sanatçılar ve değişik siyasi parti ve akımlara mensup parti liderleri de Tahran’daki Dünya Kudüs Günü Yürüyüşüne katıldı.

Tahran’daki büyük yürüyüşte, “Amerika’ya Ölüm Olsun” “İsrail Kahrolsun” “Suudi Rejimi Kahrolsun” dövizleri taşıyan katılımcılar Filistin meselesinin İslam dünyasının en büyük sorunu olduğuna yönelik sloganlar attı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.