İran’da madencilik alanında yeni gelişme

  • 15 Kasım 2016
  • 1.004 kez görüntülendi.
İran’da madencilik alanında yeni gelişme

İran Maden ve Maden Endüstrileri Kalkınma ve Yenileme Kurumu (IMIDRO) Genel Müdürü Karbasiyan, BHF Bankası Genel Müdürü Hans Guenter Wiesenack ile Tahran’da görüştü.

IMIDRO Genel Müdürü Mehdi Karbasiyan, BHF Banka Genel Müdürü Hans Guenter Wiesenack ile yaptığı görüşmede, Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin geçen seneki Avrupa ziyaretine işaret ederek, birkaç Avrupalı şirket ve İran arasında işbirliği belgelerinin imzalandığını ve ardından COFACE ve Hermes sigorta şirketleriyle sorunların çözülğünü ifade etti.

Karbasiyan ayrıca, “Halihazırda finans alanında herhangi bir sorun söz konusu değildir” dedi.

İran’ın gelecek 5 yıl için maden endüstrisinin kalkınamsına yönelik çeşitli projeler planladığını açıklayan İranlı yetkili, ülkesinin alüminyum, çelik, bakır ve altın gibi farklı madencilik sektörü için 30 milyar dolarlık projelerin planlandığını ve yatırm için hazır olduğunu belirtti.

Karbasiyan, IMIDRO ve diğer İranlı şirketlerin Avrupalı bankalarla ilişkilerinin eskiye dayandığını anımsatarak, “Yeni yatırımcıların BHF bankasına katıldığı için ikili işbirliğinin hızla gelişmesi öngörülüyor” ifadesini kullandı.

BHF Banka Genel Müdürü Wiesenack de görüşmede, yaptırımların kalkmasıyla İran-Avrupa ilişkilerinde yeni sayfa açıldığına değinerek, “İşbirliği konusunda İran’ın farklı avantajlara sahip olduğu için bu ülke ile finans alanında ilişkimizi geliştirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.