İran’da Mülteci Afgan Çocuklarının Eğitimiyle İlgili İmam Ali Hamaney’in Direktifleri Uygulanıyor

  • 20 Mayıs 2015
  • 960 kez görüntülendi.
İran’da Mülteci Afgan Çocuklarının Eğitimiyle İlgili İmam Ali Hamaney’in Direktifleri Uygulanıyor

İran İslam Cumhuriyeti hükümet sözcüsü, İran’daki Afganlı mültecilerin çocuklarının eğitimiyle ilgili İmam Hamaney’in direktiflerinin uygulanmakta olduğunu vurguladı.

Dün haftalık basın toplantısında muhabirlerin sorularını cevaplandıran İran İslam Cumhuriyeti hükümet sözcüsü Muhammed Bager Nevbaht, İran’da yasal ve kaçak Afganlı mültecilerin çocuklarının eğitimden mahrum bırakılmaması yönünde İmam’ın emirlerinin uygulanmakta olduğunu hatırlatarak, bu direktifin çok hesaplı bir girişim olduğunu ve hükümetin, İsalm İnkılabı rehberinin direktiflerini aynen ve tam bir titizlik içinde yerine getirmeyi kendi vazifesi bildiğini söyledi.

Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının Rehberi İmam Hamaney, İran’da bulunan ve kimliğe sahip olmayan hatta kaçak Afganlı göçmenler de dahil göçmenlerin hiçbir çocuğunun eğitimden mahrum bırakılmaması ve onların hatta İranlı öğrencilerin okuduğu okullarda kayıtlarının yapılması gerektiği direktifini vermişti.

Nevbaht ayrıca İran yardım gemisinin Yemen’e gönderilmesine de değinerek bu geminin ilgili uluslar arası kurum ve kuruluşlarla gerekli koordine içinde Yemen halkına yardım taşıdığını söyledi.

Öte yandan el-Alem televizyonu muhabiri bu geminin Perşembe günü Yemen’in el-Hadid limanına varmasının tahmin edildiğini bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.