İran’da Müstekbirlerle Milli Mücadele Günü

  • 03 Kasım 2016
  • 1.268 kez görüntülendi.
İran’da Müstekbirlerle Milli Mücadele Günü

İran’ın başkenti Tahran’da “Müstekbirlerle Milli Mücadele Günü” münasebetiyle öğrencilerin, öğretim görevlilerinin ve sivil toplum örgütlerinin katılımıyla geniş çaplı bir miting düzenlendi.

4 Kasım, İran tarihinde önemli olayların yaşandığı bir gündür. İmam Humeyni’nin 4 Kasım 1964’te, Türkiye’ye sürgün edilmesi, Pehlevi rejimi tarafından 4 Kasım 1979’da Tahran Üniversitesi’nde öğrencilerin öldürülmesi ve Amerika Büyükelçiliği’nin 4 Kasım 1980’de ele geçirilmesi olaylarının tamamı 4 Kasım’da meydana gelmiştir.

Yaşanan bu üç olayında sebebinin müstekbirler olması nedeniyle bugün “Müstekbirlerle Millî Mücadele Günü” olarak adlandırılmıştır.

Tahran’ın çeşitli üniversitelerindeki birçok öğrenci bu sabah bir araya gelerek, “Amerika’ya ölüm” sloganları attı. İslam İnkılabı’nın yeni neslini temsil eden öğrenciler İnkılabı değerlerin eskisinden daha diri coşkulu hale geldiğini belirttiler.

Mitinge katılan öğrenciler “Amerika’ya ölüm” “Hilekâr Amerika’ya güvenmiyoruz”, “Bizim zaferimiz Amerika’ya olan düşmanlığımızdır” gibi sloganlarla, müstekbir Amerika’nın politikalarına olan nefretlerini haykırdılar. Protestocular ayrıca ülke yetkililerine “Büyük Şeytan Amerika’ya hiçbir zaman güvenilmez” çağrısında bulundular.

Öğrenciler mitingde “Gülümseme ve yalvarma diplomasisi izzet değil zillet getirir” yazılı pankartlar taşıyarak müstekbirler karşısında pasif bir yaklaşımda bulunulmaması gerektiğini vurguladılar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.