İran’da petrokimya üretiminde yeni bir rekor

  • 31 Temmuz 2017
  • 975 kez görüntülendi.
İran’da petrokimya üretiminde yeni bir rekor

İran Ulusal Petrokimya Şirketi Üretim Kontrol Müdrü, bu yılın ilk 4 ayında 18 milyon ton petrokimya ve polimer ürünlerinin üretildiğini duyurdu.

İran Ulusal Petrokimya Şirketi Üretim Kontrol Müdrü Muhammedali Besakzade yaptığı açıklamada, bu yılın ilk 4 ayında 18 milyon ton petrokimya ve polimer ürünlerinin üretildiğini açıkladı.

Bu rakamın bir önceki yılın aynı zaman dilimine nazaran arttığını ifade den Besakzade, “Bu dönemde ülkedeki büyük petrokimya komplekslerde bakım onarım işlemleri yapılıyordu, fakat onarım dönemi bitmesiyle birlikte petrokimya üretiminde daha fazla artış yaşanacaktır” açıklamasını yaptı.

“Ülkede üretilen petrokimya ürünlerinin yüzde 60’ı yurt dışına ihraç edildi” diyen Besakzade, bunun kalan kısmının da petrokimya sektöründeki ek gereksinimlerini karşılamak amacıyla iç pazara sevk edildiğini aktardı.

Geçen sene ülkede 51 milyon ton petrokimya ve polimer ürünlerinin üretildiğini bildiren İran Ulusal Petrokimya Şirketi Üretim Kontrol Müdürü, bu yıl bunun artışla 56 tona çıkmasını beklediklerini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.