İran’da Terörist Çete Çökertildi

  • 09 Eylül 2018
  • 1.473 kez görüntülendi.
İran’da Terörist Çete Çökertildi

İran Devrim Muhafızları, Kürdistan vilayetine bağlı Merivan bölgesinde bir terör çetesini pusuya düşürerek, 6 teröristi etkisiz hale getirmeyi ve bazılarını da yaralamayı başardılar.

İran Devrim Muhafızları Ordusu Kara Kuvvetleri’ne bağlı Seyyidüş Şüheda Karargahı Enformasyon Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre; Devrim Muhafızları, daha önce Merivan’da Deri Üssü’ne saldıran PJAK terör örgütüne bağlı bir çete titiz ve çetrefil istihbarat çalışmalarının ardından Kamyaran bölgesinde Devrim Muhafızları’nca pusuya düşürülerek, çökertildi.

Açıklamada; çatışma sırasında 6 terörist etkisiz hale getirilirken, birkaç terörist yaralandığı ve bazı teröristlerin ise kaçtığı bilgisi verildi.

Bu operasyonda, Devrim Muhafızları ayrıca teröristlere ait silah, mühimmat ve iletişim cihazlarını ele geçirdiler.

Devrim Muhafızları’nın yaptığı açıklamanın devamında, İran milletine sözü verildiği gibi İslami vatanda huzur ve güvenliği bozmak ve eylem yapmak isteyen küresel emperyalizme bağlı kiralık teröristleri, yiğit mücahitlerin intikam ateşinin saracağı bildirildi.

Açıklamada ayrıca, İran milletinin evlatlarının ülke sınırlarında istihbarat hakimiyeti ve kapsamlı hazırlığıyla, terör çeteleri, devrim karşıtları ve destekçilerine asla gövde göstermesine müsaade etmeyecekleri ve her türlü sinsilik ve taarruza ölümcül yanıt vereceklerini vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.