İran’da uzun menzilli füze sistemi yerli hale geldi

  • 17 Nisan 2018
  • 1.040 kez görüntülendi.
İran’da uzun menzilli füze sistemi yerli hale geldi

İran İslam Cumhuriyeti Ordusu Kara Kuvvetleri Hava Gücü Komutanı General Yusuf Kurbani yaptığı açıklamada uzun menzilli füze sisteminin tamamen yerli hale geldiğini duyurdu.

18 Nisan Ordu Günü dolaysıyla İRNA’ya konuşan General Kurbani, kara bazlı füzenin hava bazlı hale getirilmesi ve en iyi “ateşle-unut” füzelerine sahip olmanın İran İslam Cumhuriyeti Ordusu hava gücünün başka kazanımlarından olduğunu ifade etti.

Bu arada İran Savunma Bakanlığı bugün 18 Nisan Ordu Günü dolaysıyla yaptığı açıklamada, İran İslam Cumhuriyeti Ordusu’nun İran’ın savunma gücünü temin ettiğini belirterek, zamanın gereksinim ve ihtiyaçlarına uygun olarak muhtelif ebatta Ordu’nun gücünün geliştirilmesine vurgu yaptı.

İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri de yaptığı açıklamada; Ordu ve Devrim Muhafızları’nı millet ve nizamın “demir yumruğu” olarak niteleyerek, bu günü kutladı, düşmanlar için İran’ın tehditlere karşı nasıl karşılık vereceğinin hesabını yapmadıklarının bir kabus haline geldiğini vurguladı.

Komutan Bakıri ayrıca bölgemizde terör örgütü IŞİD’in sözde halifeliğine ve Irak’ın kuzeyindeki bölücü projelere son verilmesinin İslami direniş cephesi karşısında tekfirci terörizmin nihai yenilgi çanlarının çalmaya başladığını ve büyük İran halkı dahil İslam ümmeti için yeni bir fasıl açtığını kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.