İran’da Yapılan Vahdet Konferansını Karalamak İçin Ortaya Atılan Fotoğrafın Vahdet Konferansıyla İlgisi Olmadığı Ortaya Çıktı…

  • 14 Ocak 2015
  • 1.281 kez görüntülendi.
İran’da Yapılan Vahdet Konferansını Karalamak İçin Ortaya Atılan Fotoğrafın Vahdet Konferansıyla İlgisi Olmadığı Ortaya Çıktı…

Tahran’da yapılan Vahdet Konferansına ait olduğu iddia edilen ve dünya basınında yer alan fotoğrafın Vahdet Konferansı ile alakası olmadığı ortaya çıktı. İran’ın rasanews.ir sitesinin yayınladığı fotoğraf dünya basınında yer aldı. rasanews.ir sitesinin paylaştığı fotoğrafın haberinde “Vahdet Konferansında Sünni ve Şiilerin aynı imamın arkasında namaz kılmadıkları” bilgisine yer veriliyordu.

Rasanews.ir sitesi servis ettiği fotoğrafın, Tahran’da yapılan Vahdet Konferansı ile alakalı olmamasından dolayı gelen tepkiler üzerine, yeni bir haber yaparak “yanlış fotoğrafın servis edildiğini” ifade etti ve yaptıkları yanlış haberden dolayı özür diledi. Kısa bir zaman sonra da haberi tümüyle sitesinden kaldırdı.

rasanews.ir’in kendi haberini tekzip edip özür dilemesi ve haberi tamamıyla sitesinden kaldırdığı gün, bu defa İran’ın sol gazetelerinden Şark Gazetesi Muhabiri Sobhan Hassanvand aynı fotoğrafı kişisel twitter hesabından paylaştı.

İsrail’in Farsça yayın yapan sitesi Radyo Ferda, İranlı gazeteci Sobhan Hassanvand’ın twiti üzerinden fotoğrafı haberleştirdi.
Halbuki fotoğraf Tahran’da yapılan Vahdet Konferansına ait değildi. Farklı bir zamanda Meşhed’de yapılan bir toplantı sonrası çekilen fotoğraf Tahran’da ki Vahdet Toplantısına aitmiş gibi yansıtıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.