Ä°ran’da Yemen’de Yapılan Terörist Saldırıyı Kınadı.

  • 21 Mart 2015
  • 825 kez görüntülendi.
Ä°ran’da Yemen’de Yapılan Terörist Saldırıyı Kınadı.

Ä°ran DışiÅŸleri bakanlığı sözcüsü merziye Efhem Yemen’de dün Cuma namazı sırasında onlarca Müslümanın ölümü ve yaralanması ile sonuçlanan terör olaylarını kınarken, kurbanların aileleri ile acılarını paylaÅŸtı.

Efhem her zamandan daha fazla istikrar ve huzura ihtiyacı olduÄŸu bir dönemde Yemen’de düşmanların kör terör saldırılar ve güvensizlik ortamı ile ÅŸom hedeflerine ulaÅŸmaya çalıştıklarını söyledi.

Efhem Yemen’de halk, partiler ve siyasi, sosyal grup ve akımların, diyalog, dirayet ve siyasi sürece katılımla ülkeye tekrar huzur ve istikrarı egemen kılmalarını diledi.

Haber kaynaklarının bildirdiÄŸine göre dün Sana’da iki camide yaÅŸanan saldırıda ÅŸimdiye kadar 137 kiÅŸi hayatını kaybederken 345 kiÅŸi de yaralandı.

Bu arada Arap ve Afrika iÅŸlerinden sorumlu dışiÅŸleri bakan yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan da söz konusu saldırıları kınarken, yaralıların tedavisi için Ä°ran’ın iÅŸbirliÄŸine hazır olduÄŸunu duyurdu. Emir Abdullahiyan gönüllü doktorların yaralıların tedavisi için Yemen’e gitmeye hazır olduklarını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.