İran’da yürütme, yargı ve yasama başkanları halkın sorunlarını ele aldılar

  • 23 Nisan 2018
  • 921 kez görüntülendi.
İran’da yürütme, yargı ve yasama başkanları halkın sorunlarını ele aldılar

İslami İran Cumhurbaşkanı Ruhani, İran meclis başkanı Ali Laricani ve İran yargı kurumu başkanı Sadık Laricani, dün halkın sorunlarının çözümü konusunda ortak bir oturum yaptılar.

İran cumhurbaşkanı Ruhani, sözkonusu oturumdan sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada, oturumun son derece verimli ve yararlı geçtiğini belirterek, oturumda ayrıca bölgesel meseleler ve nükleer anlaşmanın tam yerine getirilmemesine karşı gerekli tedbirlerin alınmasının da görüşüldüğünü söyledi.

Ruhani, oturumda ayrıca yatırım güvenliği meselesi, yatırımı cezbetme ve bunun önündeki engellerin kaldırılması konusunda kesin karar aldıklarını ve böylece yatırım ve üretimin önündeki engellerin kalkacağını söyledi.

İran yargı kurumu başkanı Ayetullah Sadık Laricani de, oturumun sonunda yaptığı açıklamada, iktisadi meseleler ve halkın geçim şartlarının en büyük sorun olduğunu belirterek, bunun hükümet, meclis ve yargının işbirliğinin çözülmesinin mümkün olduğunu söyledi.

Sadık Laricani, İran’ın kaynakları ve rezervleri ve ideal sahibi gençleri ve basiret sahibi halkıyla bütün sorunların üstesinden gelebileceğini söyledi.

İran meclis başkanı Ali Laricani de, sözkonusu ortak üçlü oturumun ardından yaptığı açıklamada, ülkenin hassas meseleleri için üç kurumun görüşlerinin çok yakın olduğunu belirterek, ”ortak oturumlar, ülkenin hedeflerinin gerçekleşmesi sürecini hızlandıracaktır’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.